Škoricový veniec


Popis

Škoricový pletený veniec 

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

1kilogrampolohrubej múky
1 1⁄2čajová lyžičkasoli
3polievkové lyžicekryštálový cukor
1kuskocka droždia
3kusyzltky
100gramovmaslo
600millilitrovmlieka

Inštrukcie

Na kysnuté cesto budeme potrebovať: 1 kg polohrubej múky, 1,5 ČL soli, 3 PL kryštálového cukru, kocku droždia, 100 g roztopeného masla, 3 žĺtky a  600 ml mlieka.

Plnka:

Vymiešame spolu 150 g zmäknutého masla, 3 PL škorice, 15 PL kryštálového cukru. 

Postup:

Cukor rozpustíme v teplom mlieku a rozmrvíme v ňom droždie. Kvások necháme na teplom mieste pracovať. Múku dáme do misy, pridáme soľ, žĺtka a roztopené (nie horúce) maslo,  nakoniec pridáme kvások.

Vypracujeme cesto a odložíme ho asi na hodinu na teplé miesto.

Keď máme cesto vykysnuté, preložíme ho na pracovnú dosku a rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý natrieme plnkou. 

Cesto si pekne zrolujeme. Kúsok od konca zapichneme nôž a prerežeme na dve časti. Pekne si to prepletieme a dáme do tvaru venca.

Pečieme na 175 st. 25 - 30 min. Upečené posypeme práškovým cukrom. 

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení