Tvarohovo-smotanový dezert s jahodami


Svieži nepečený smotanovo-tvarohový dezert k nedeľnej kávičke.

Zdroj: Podľa surovín čo som mala doma

Ingrediencie

Plnka:
250gramovmascarpone
500gramovjemný tvaroh
500millilitrovkyslá smotana
250millilitrovšľahačková smotana 30%
3kusyvanilkový cukor
3polievkové lyžicepráškový cukor
1kusZlatý klas
300millilitrovmlieko
2polievkové lyžicemaslo
Jahodový rozvar:
750gramovJahody mrazené
5polievkové lyžicekryštálový cukor
3polievkové lyžiceZlatý klas
2plátkyželatína
Ostatné:
3balíkydlhé piškóty
2polievkové lyžicekáva mletá

Inštrukcie

Plnka:

Mascarpone, tvaroh, kyslé smotany a cukor spolu zmiešame. V mlieku uvaríme Zlatý klas, ešte do horúceho pridáme maslo a za občasného miešania necháme schladnúť. Puding postupne zašľahávame do zmesi mascarpone, tvarohu a kyslej smotany. Nakoniec vyšľaháme šľahačku a už len ručne primiešame do zmesi.

Jahodový rozvar:

Jahody (dala som mrazené) ocukríme podľa vlastnej chuti a zvaríme s 1 dcl vody a Zlatým klasom. Medzitým namočíme plátkovú želatínu do studenej vody a asi po 10 minútach primiešame do ešte teplého rozvaru. Jahodový rozvar necháme schladnúť.

Dohotovenie:

Spodok sklenenej misy vyložíme piškótami namočenými v uvarenej káve (kto nemá rád kávu môže vynechať namáčanie). Na piškóty navrstvíme plnku, na ňu vylejeme jahodový rozvar, znovu vrstvu piškót, plnku a na záver polejeme opäť jahodovým rozvarom.

Z uvedených surovín mi vyšli 2 misky dezertu.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)