Tvarohovo-smotanový dezert s jahodami


Popis

Svieži nepečený smotanovo-tvarohový dezert k nedeľnej kávičke.

Zdroj: Podľa surovín čo som mala doma

Ingrediencie

250gramovmascarpone (Plnka)
500gramovtvaroh jemný roztierateľný (Plnka)
500millilitrovsmotana kyslá (Plnka)
250millilitrovšľahačka 33% (Plnka)
3kusyvanil.cukor (Plnka)
3polievkové lyžicecukor práškový (Plnka)
1kusZlatý klas (plnka)
300millilitrovmlieko (plnka)
2polievkové lyžicemaslo (plnka)
750gramovjahody mrazené (Jahodový rozvar)
5polievkové lyžicekryšt. cukru (Jahodový rozvar)
3polievkové lyžiceZlatý klas (Jahodový rozvar)
2plátkyželatína (Jahodový rozvar)
3balíkypiškóty dlhé menšie balenie (Dohotovenie)
2polievkové lyžicekáva mletá (Dohotovenie)

Inštrukcie

Plnka:

Mascarpone, tvaroh, kyslé smotany a cukor spolu zmiešame. V mlieku uvaríme Zlatý klas, ešte do horúceho pridáme maslo a za občasného miešania necháme schladnúť. Puding postupne zašľahávame do zmesi mascarpone, tvarohu a kyslej smotany. Nakoniec vyšľaháme šľahačku a už len ručne primiešame do zmesi.

Jahodový rozvar:

Jahody (dala som mrazené) ocukríme podľa vlastnej chuti a zvaríme s 1 dcl vody a Zlatým klasom. Medzitým namočíme plátkovú želatínu do studenej vody a asi po 10 minútach primiešame do ešte teplého rozvaru. Jahodový rozvar necháme schladnúť.

Dohotovenie:

Spodok sklenenej misy vyložíme piškótami namočenými v uvarenej káve (kto nemá rád kávu môže vynechať namáčanie). Na piškóty navrstvíme plnku, na ňu vylejeme jahodový rozvar, znovu vrstvu piškót, plnku a na záver polejeme opäť jahodovým rozvarom.

Z uvedených surovín mi vyšli 2 misky dezertu.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení