Krtkovu tortu asi poznáte všetci, teraz si môžete spraviť jej báječnú domácu verziu.
Cesto | ||
4 | kusy | vajicka |
200 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | polohruba muka |
110 | gramov | rozpustené maslo |
20 | gramov | kakao |
5 | gramov | prášok do pečiva |
plnka | ||
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
60 | gramov | postrúhaná čokoláda |
1⁄2 | kus | salko |
3 | kusy | banány |
1⁄2 | kus | citron |
voda a med na potretie korpusu |
Korpus:
Celé vajíčka vyšľahám s cukrom , pomaly prilejem maslo. Nakoniec ručne vmiešam preosiatú múku , kakao a práš. do peč. Pečiem na 180 stup. asi 35 min. podľa rúry vo forme vystlanej papierom na pečenie.
Plnka:
Vyšľahám šľahačku pridám mascarpone , salko a postruhanú čokoládu.
Vychladnutý korpus vydlabem, potriem ho asi 2 lyž. voda 3 lyž. med.
Rozpolím banány, poukladám na vydlabaný korpus, pokvapkám citrónom. Na banány dám plnku. Na vrch rozdrobiť vybratú piškotu a posýpem na plnku trocha popritlačám.
Dám do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie: