Makovo-smotanový zákusok s malinami a bez múky


Jednoduchý svieži zákusok nielen pri milovníkov maku. Hambím sa

Čas varenia / pečenia: 25 minút

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajec
7polievkové lyžicetrstinový cukor
1kusvanilkový cukor
140gramovmletého maku
1⁄2balíkprášku do pečiva
Malinová náplň
1balíkmrazených malín 500g
2polievkové lyžicetrstinový cukor
1balíkzlatý klas
Smotanová náplň
250millilitrovsmotany na šľahanie
250gramovmascarpone
500gramovjemny tvaroh
2kusyvanilkový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva.  Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, krátko prišľaháme  žltka. Zľahka ručne primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 185°C. cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Malinová náplň:

Maliny podlejeme trochou vody (cca 150 ml) a dáme variť do rozmrazenia, alebo horúca. Osladíme podľa chuti a zahustíme škrobom rozmiešaným v troche vody (cca 150ml) . Horúce rozotrieme na vychladený korpus. (Ak chcete hrubšiu ovocnú vrstvu, spravte ju z  dvoch balíkov mrazených malín) Necháme vychladnúť a potom dáme ešte aspoň na hodinu schladiť do chladničky.

Smotanová náplň:

Mascarpone vyšľaháme so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom do tuhého krému, pozor na prešľahanie, môžete pridať 1PL práškového cukru, ak chcete sladšie a už len na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh. Smotanovú náplň rozotrieme na dôkladne vychladenú malinovú náplň. Nanášame ju opatrne po častiach rovnomerne po celej ploche až potom rozotrieme.

Dáme  stuhnúť do chladničky.  Vrch môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (5 hlasy)