Strakatý tvarohový koláč s broskyňami


Vynikajúci hrnčekový koláčik. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok celkom efektný. Slnko

Zdroj: internet
Čas prípravy: 1 hodČas varenia / pečenia: 40 minútCelkový čas: 1 2⁄3 hours

Ingrediencie

Cesto:
2šálkypolohrubá múka
1šálkakryštálový cukor
1kusprášok do pečiva
1⁄2šálkaolej
1šálkamlieko
2kusyvajce
Do polovice cesta:
2polievkové lyžicemlieko
2polievkové lyžicekakao
Plnka:
500gramovjemný tvaroh
2kusyvajce
1kusvanilkový cukor
4polievkové lyžicekryštálový cukor
250millilitrovmlieko
1balíkvanilkový puding
  broskyne

Inštrukcie

 šálka - 250 ml 

Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme olej, mlieko, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu, do jedne pridáme mlieko a preosiate kakao.

Na vymastený a múkou vysypaný plech, rozmer 30x40 cm rozotrieme bledé cesto, naň cic-cak polovicu kakaového cesta, nadrobno pokrájané broskyne alebo iné ovocie (môže byť aj kompót), ktoré zalejeme tvarohovou plnkou a na povrch cik-cak zvyšok kakaového cesta. Stierkou vedieme po dĺžke plechu čiary až dospodu, tým sa vytvorí zaujímavý, nepravidelný, ozdobný vzor. 

Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, cukrom, vanilkovým cukrom, postupne prilejeme mlieko, zmiešané s vanilkovým pudingom v prášku a premiešame.

Koláč upečieme pri teplote 180°C 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.

Po upečení posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (7 hlasy)