Fantastický nepečený jahodovo - tvarohový koláčik


Recept s fotopostupom na božský nepečený koláčik s obľúbenou pudingovo- tvarohovou náplňou. Ozaj výborná kombinácia, niet nad čerstvé jahody z vlastnej záhrady. Hambím sa

Čas prípravy: 40 minútČas varenia / pečenia: 15 minútCelkový čas: 55 minút

Ingrediencie

450gramovBeBe keksy
1litermlieko
2 1⁄2balíkyZlatý klas
2kusyvanilkový cukor
3polievkové lyžicekryštálový cukor
500gramovjemný tvaroh
80gramovmaslo
1kusjahodový džem
1kusčervené želé
500gramovjahody

Inštrukcie

1. Do menšej hranatej formy naskladáme sušienky, tak aby sme prekryli celé dno.

2. Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Do horúceho zamiešame maslo, kým sa neroztopí a na záver primiešame jemný tvaroh.

3. Polovicu náplne roroztrieme na sušienky. Na naň rozložíme ďalší rad sušienok a rozotriem druhú polovice náplne. Teraz máme dve možnosti, ak máte fajný domáci jahodový džem, pridajte tretí rad sušienok (džem nám zaistí, aby želé nevsiaklo do sušienok) ak nemáte, tretí rad nedávajte. Necháme chvílu vychladnúť a potom dáme stuhnúť do chladničky.

4. Pripravíme želé na 500 ml tekutiny podľa návodu na obale, zvyknem preliať z hrnca do misky aby skôr vychladla. Kým sa chladí jahody umyjeme, odstopkujeme nakrájame na štvrtiny. Tretiu vrstvu sušienok potrieme džemom. Jahody uložíme na koláč, buď na džem,a lebo priamo na náplň. Keď je želé vlažné trvá to určite viac ako 10 minút, ktoré uvádzajú na obale, začneme opatrbe liať na jahody. Osvedčila sa mi taká skúška, že keď lejem želé na opačnú stranu lyžice a začína pomaly tuhnúť, je ten správny čas ... Chce to trocha praxe. Hambím sa

(Ja som mala doma želatínu len na 250 ml, tak to nemám dokonaléHambím sa) Na výsledku to však nič nemenilo, ozaj bol božský. Hambím sa

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)