Štafetky


Popis

Orechový koláčik a kávovou plnkou.

Ingrediencie

Cesto
33dekagramybielka (9-10 kusov)
22dekagramykryštálový cukor
10dekagramyhladka muka
10dekagramymleté orechy
krém
50gramovmaslo
50gramovhladka muka
2polievkové lyžicekvalitná voňavá zrnková káva
250millilitrovhorúce mlieko
150gramovpraskový cukor
250gramovmaslo,hera,palmarín
 trocharum
  čokoládová poleva na namáčanie

Inštrukcie

Cesto:

Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, zamiešame do toho múku s orechami opatrne.

Cesto rozdelíme na dva veľké alebo tri menšie plechy.V tenkej vrstve 5-7mm natrieme na papier na pečenie.Pečieme pri 190-200 stupňoch asi 7-10.Nesmie to byť hnedé lebo to nepôjde zrolovať.

Ak ide cesto zle dole z papiera, položíme papier na mokrú utierku a chvíľku počkáme.

Nakrájame pozdĺžne každé na tri pásy.

Krém:

50 gramov masla dáme rozpustiť, pridáme múka a kávu, trošku popražíme kým nezavonia  a zalejeme horúcim mliekom.Varíme kým kaša nie je úplne hustá za stáleho miešania.Vieme že je múka dobre uvarená keď nás už bolí ruka a ťažko ide miešať.

Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vychladnutú kávovú kašu, nakoniec pridáme rum.

Každý plátok natrieme do dvoch tretín krémom a stočíme.Dáme do chladničky stuhnúť.

Stuhnuté krájame na malé valčeky a končeky namáčame do čokolády a necháme zatuhnúť.

Dobrú chuť Úsmev

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)