Kakaovo - tvarohová roláda s jahodami


Recept na veľmi jednoduchý, ale božský zákusok bez múky a s minimom cukru.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 25 minútCelkový čas: 40 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajce
4polievkové lyžicekokosový cukor
4polievkové lyžicekakao (karob)
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
Náplň:
250gramovmascarpone
500gramovjemný tvaroh
1polievková lyžicamed
250gramovjahody

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Krátko zašľaháme po jednom žltka a už len ručne zľahka primiešame preosiate kakao (karob pre histaminikov) s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 25 minút pri teplote cca 185 °C, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení ešte teplú roládu dáme dole z papiera  a zrolujeme ju, kľudne s tým istým papierom, necháme vychladnúť.

Náplň:

Jahody očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Mascarpone s medom (cukrom) vyšľaháme a už len krátko na nižších otáčkach primiešame jemná tvaroh. Pridáme nakrájané jahody, opäť zľahka premiešame.

Dokončenie

Roládu rozbalíme, rovnomerne rozotrieme náplň a opatrne zrolujeme, posypeme práškovým cukrom a  dáme aspoň na hodinku ešte stuhnúť do chladničky.

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení