Citrónové koláčiky linecké


Popis

Linecké cesto s citrónovou plnkou a citrónovou polevou - veľmi osviežujúce a chutné

Ingrediencie

Cesto
25dekagramyPalmarin alebo maslo
37dekagramyhladka muka
9dekagramypraskový cukor
2kusyžĺtko
1balíkvanilkový cukor
plnka
300millilitrovtekutiny (šťava z dvoch malých citrónov + doliať vodou do 300 ml)
125gramovmaslo
150gramovpraskový cukor
1balíkzlatý klas
1balíkvanilkový cukor
Citrónová poleva
2polievkové lyžicecitronová šťava
200gramovpraskový cukor
2polievkové lyžicehorúca voda

Inštrukcie

Cesto:

Všetko zmiešať, nechať odstáť do druhého dňa v chlade, potom vykrajovať žabky, prípadne iné tvary  podľa potreby a dať upiecť.

 

Plnka:

Zlatý klas uvaríme vo vode s citrónom, za stáleho miešania ochladíme. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a postupne pridávame ochladený puding. Touto plnkou zlepíme pripravené žabky. 

 

Citrónová poleva:

Vodu s citrónovou šťavou dáme do misky, postupne pridávame cukor až vznikne hustejšia konzistencia, ktorou natierame zlepené žabky. Ak je potrebné pridáme cukor alebo horúcu vodu.
Ak chceme môžeme prifarbiť zelenou potravinárskou farbou. 

Koláčiky dozdobíme podľa vlastného uváženia, ja som zdobila smarflex velvet.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení