Torta v tvare čísla s fotopostupom


Popis

Recept s fotopostupom na čoraz obľúbenejšiu tortičku :)

Ingrediencie

korpusy
750gramovhladka muka
250gramovpraskový cukor
2kusyžĺtko
1čajová lyžičkasóda bikarbona + prášok do pečiva 50/50
500gramovhera
krém
3kusysmotana na šľahanie
1 1⁄2kusmascarpone
2balíkystužovač za studena
  práškový cukor podľa chuti
Dokončenie
  jahodovy dzem
  ovocie na zdobenie

Inštrukcie

Korpusy:

Z ingrediencií spracujeme linecké cesto, rozvaľkáme, vykrojíme požadovaný tvar a upečieme pri 180 stupňoch.Pri prenášaní treba dať pozor aby sa upečené číslo nezlomilo.Každé číslo upečieme dvakrát.

Krém:

Do vyšľahanej smotany na šľahanie zašľaháme mascarpone a stužovač za studena podľa návodu, pridáme cukor podľa chuti.

Korpusy dáme na podložku, na ktorej sa to bude aj krájať, pretože prenesenie po naplnení je nemožné.Na vychladnuté číslo nanášame krém hladkou špičkou a pomedzi to dáme jahodový džem, ako na obrázku.Na krém položíme druhy korpus a na to navrstvíme krém.Ozdobíme podľa fantázie.

Na korpusy sa dá použiť aj tento recept, vtedy treba použiť na túto tortičku dve dávky.

  • 280 gramov múky
  • 75 gramov mandľovej múky
  • 1/2 lyžičky soli 
  • 100 gramov masla
  • 60 práškového cukru
  • veľké vajce
  • veľký žĺtok

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)