Medovníky, ktoré bude chcieť každý...
Zdroj: internet | |||
Čas prípravy: 10 minút | Čas varenia / pečenia: 10 minút | Celkový čas: 20 minút |
425 | gramov | celozrnná ražná múka |
2 | kusy | vajcia |
125 | gramov | masla |
360 | gramov | medu |
50 | gramov | mleté orechy vlašské |
8 | gramov | sódy bicarbóny |
1⁄2 | čajová lyžička | škorice mletej |
štipka | mletých klinčekov | |
štipka | nového korenia mletého |
Zo všetkých surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 1-2 dni v chladničke zabalené v mikroténovom vrecúšku.
Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Ozdobíme orechom a sušenými brusnicami, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme /170 stupňov/
Medovníčky môžeme ozdobiť aj bielkovou polevou, v tom prípade ich nepotierame pred pečením vajíčkom.
Recepty: