Čokoládovo jahodová torta bez múky


Recept s foto postupom na ozaj božskú čokoládovú tortu bez múky, s jahodami a čokoládovou penou. Úsmev

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 50 minútCelkový čas: 1 1⁄6 hours

Ingrediencie

Korpus:
4kusyvajce
4polievkové lyžicetrstinový cukor (klasický)
4polievkové lyžicekakao (môžete pridať 1PL múky)
Čokoládová pena:
360millilitrovšľahačková smotana (2x180ml, al emôže aj 250 ml +180ml)
150gramovhorká čokoláda
2polievkové lyžicekakao
5polievkové lyžicehorúca voda
1polievková lyžicapráškový cukor
Dokončenie:
500gramovjahody

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuhého sneho, krátko primiešame žltka  a už len ručne zľahka primiešame preosiate kakao. Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (moja mala priemer 20cm, môže aj 24cm) a pečieme pri teplote cca 160°C cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Tým, že je korpus bez múky, po upečení trochu spadne.

Čokoládová pena:

Cca 80ml smotany zohrejeme a v horúcej roztopíme čokoládu. Kakao rozmiešame v horúcej vode. Obe hmoty spojíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom. Trochu šľahačky pridáme k čokoládovej hmote, rozmiešame a všetko spolu zľahka spojíme.

Dokončenie:

Vychladený korpus zarovnáme. Natrieme naň tenkú vrstvou čokoládovej hmoty a na ňu rozložíme umyté a osušené jahody, buď celé, alebo polovičky ... Okolo korpusu priložíme bočný rám formy, alebo ráfik a na jahody rozotrieme čokoládovú hmotu. Dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)