Pikantný džem do tortičiek a zákuskov.
Čas prípravy: 15 minút | Čas varenia / pečenia: 2 1⁄2 hours | Celkový čas: 2 3⁄4 hours |
2 | kilogramov | pomarančov |
2 | kusy | citronov |
750 | gramov | trstinového cukru |
trochu rumu |
Pomaranče a citróny orežeme na dužinu, pokrájame na malé kúsky a odstránime jadierka.
Pridáme cukor a pomalým varením redukujeme cca 2 hod. až kým nezačne šťava hustnúť. Môžeme vyskúšať testom na tanieriku, či má po vychladnutí šťava správnu hustotu).
Horúcu pomarančovú masu prepasírujeme cez sitko a pridáme trochu rumu.
Ihneď plníme do malých zaváraninových fliaš a zabalíme, aby sa postupným chladnutím dobre viečko prisalo.
Dobrú chuť :-)
Recepty: