Pomarančový domáci džem


Popis

Pikantný džem do tortičiek a zákuskov.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 2 1⁄2 hoursCelkový čas: 2 3⁄4 hours

Ingrediencie

2kilogramovpomarančov
2kusycitronov
750gramovtrstinového cukru
trochu rumu

Inštrukcie

Pomaranče a citróny orežeme na dužinu, pokrájame na malé kúsky a odstránime jadierka.

Pridáme cukor a pomalým varením redukujeme cca 2 hod. až kým nezačne šťava hustnúť. Môžeme vyskúšať testom na tanieriku, či má po vychladnutí šťava správnu hustotu).

Horúcu pomarančovú masu prepasírujeme cez sitko a pridáme trochu rumu.

Ihneď plníme do malých zaváraninových fliaš a zabalíme, aby sa postupným chladnutím dobre viečko prisalo.

Dobrú chuť :-)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení