Tiramisu po slovensky


Recept s foto postupom na výborny nepečený zákusok, ktorý zvládnu pripraviť aj vaše deti alebo drahá polovička. Úsmev Jednoduchšie to už nejde.

Čas prípravy: 15 minút

Ingrediencie

500gramovmascarpone (postačí aj 250g)
500gramovjemny tvaroh
1polievková lyžicamedu (ak chcete sladšie 2)
1kusvanilkový cukor
1balíkdlhých píškot (veľké balenie)
 trochakávy

Inštrukcie

Uvaríme si kávu, u nás to bola instantná. Mascarpone, tvaroh, med a vanilku ručne ale dôkladne vymiešame do hladkého krému. Dlhé piškótu krátko namočíme vo vychladnutej káve a ukladáme na tácku tesne vedľa seba. Smotanová náplň je hustá, preto sa najlepšie nanáša pomocou zdobiaceho sáčku, postačí aj obyčajný so zastrihnutým koncom.

Postupne striedame namáčané piškóty a náplň. smer ukladania piškót môžete meniť. Končíme krémom, ktorý na záver posypeme kakaom. Dáme schladiť, u nás sa rovno jedlo.

Ja bezlepková som si ukradla jeden pohár krému a pojedala s roztopenou čokoládou. Úsmev

Ak máte doma amareto a chutí vám pridajte.

Ak chcete tiramisu dotiahnuť do absolútnej dokonalosti, vo vodnom kúpeli vymiešajte na kašu 180ml šľahačkovej smotany a 3 žltka a vychladnuté prišľahajte k mascarpone a potom už len ručne k tvarohu.

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (13 hlasy)