Makovo limetková RAW torta


Popis

Recept s fotopostupom na makovú tortičku bez múky, cukru a pečenia.

Čas prípravy: 30 minút

Ingrediencie

Korpus
1šálkamletý mak
1šálkaorechy ľubovoľné
1⁄2šálkadatle, alebo hrozienka
Náplň
1 1⁄2šálkakešu orechy
1⁄4šálkakokosový olej
2polievkové lyžicemed možno postačí aj jedna
2kusylimetka, alebo citrón - šťava

Inštrukcie

Príprava

Kešu orechu namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Datle alebo hrozienka opláchneme a namočíme aspoň na hodinu do vody.

Korpus:

Najlepšie je najprv rozmixovať samotné orechy, potom pridáme mak, scedené datle, alebo hrozienka  Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme o priemere cca 20 cm a uložíme do chladu.

Svetlá náplň:

Kešu orechy scedíme, dôkladne rozmixujeme, pridáme olej, med a limetkovú (citrónovú) šťavu a ešte raz premixujeme. Náplň treba ochutnať, podľa mňa znesie aj viac citrónovej, limetkovej šťavy, ak sa vám zdá hmota priveľmi hustá, pridajte pár lyžíc vody. Na záver primiešame 2čl nemletého maku. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme aspoň na hodinu do mrazničky.

Tortu  dáme na pár hodín, najlepšie cez noc do mrazničky. Pre dpodávaním ju necháme postáť aspoň 1hod pri izbovej teplote. Krátkodobo skladujeme v chladničke, inak je lepší mrazák.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení