Jablkové pité


Popis

Výborný jablkový koláčik.

Ingrediencie

korpusy
50dekagramyhladka muka
 štipkasoľ
1kusprášok do pečiva
13dekagramypraskový cukor
2kusyvajce
1kushera (maslo)
1balíkvanilka,2PL mlieka
1kilogramjablka
 trochaškoricový cukor
 trochakryštálový cukor
 trochamleté orechy

Inštrukcie

Korpusy:

Múku, soľ, prášok do pečiva,vanilku , 2 PL,mlieka, práškový cukor, vajcia a heru spolu zmiesime a odložíme na pol hodinu do chladničky.

Plnka:

Jablká očistíme, nastrúhame a vyžmýkame.

Cesto vybraté z chladničky rozdelíme na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu.

Očistené, nastrúhané a vyžmýkané jablká rozložíme na vyvaľkaný plát, posypeme škoricovým cukrom a kryštálovým cukrom (podľa sladkosti jabĺk, kto má ako rád) a mletými orechmi.

Na to priložíme druhý rozvaľkaný plát, popicháme vidličkou a pečieme na 180°C do zlata.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.5
Priemer: 3.5 (2 hlasy)