Rozhodla som sa, že keď fúkané rožky fungujú s orechmi, kokosom, budú aj s makom. Zľahka som upravila pôvodný recept a výsledok bol výborný. Opäť sa rozplývali v ústach a to dokonca aj s bezlepkovou múkou. ;)
Čas prípravy: 30 minút | Čas varenia / pečenia: 12 minút | Celkový čas: 42 minút |
200 | gramov | mletý mak |
250 | gramov | bezlepková múka (moja bola bezlepková) |
250 | gramov | maslo |
400 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
150 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s mletým makom a pridáme zmäknuté maslo. Je toho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 12 - 15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.
Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde. Pristane im aj svetlá aj tmavá čokoláda.
Tu nájdete recept na orechové rožky a tu na kokosové.
Recepty:
Základné ingrediencie: