Fúkané makové rožky


Rozhodla som sa, že keď fúkané rožky fungujú s orechmi, kokosom, budú aj s makom. ÚsmevZľahka som upravila pôvodný recept a výsledok bol výborný. Opäť sa rozplývali v ústach a to dokonca aj s bezlepkovou múkou. ;)

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 12 minútCelkový čas: 42 minút

Ingrediencie

200gramovmletý mak
250gramovbezlepková múka (moja bola bezlepková)
250gramovmaslo
400gramovpráškový cukor
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
150gramovtmavá čokoládová poleva

Inštrukcie

Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s mletým makom a pridáme zmäknuté maslo. Je toho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 12 - 15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Hambím sa Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde. Pristane im aj svetlá aj tmavá čokoláda. Úsmev

Poznámky

Tu nájdete recept na orechové rožky a tu na kokosové. Úsmev

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (4 hlasy)