Recept s fotopostupom na výborné rožky pre všetkých, ktorí Nutelu, alebo podobnú orieškovú nátierku zvládnu dať do cesta skôr ako ju voľakto zje. Opäť sa môžete realizovať spolu s deťmi.
Čas prípravy: 30 minút | Čas varenia / pečenia: 12 minút | Celkový čas: 42 minút |
200 | gramov | Nutella |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
štipka | soľ | |
300 | gramov | hladká múka |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
50 | gramov | čokoládová poleva |
Nutely vymiešame so zmäknutým maslom, môžeme rovno v robote s hnetacou metličkou. Pršľaháme vajíčko, lepšie ak je izbovej teploty, a vanilkový cukor. na záver. Na záver primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Cesto zabalíme do alobalu a dáme do chladničky apsoň na 4 hodiny.
Vychladené cesto, ešte krátko prehnetieme, odoberáme malé kúsky, z ktorúch šúľaním tvarujeme malé rožky, pri pečení ešte narastú. Pečieme pri teplote ccca 190°C cca 12minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po vychladnutí, konce rožkov namočíme v čokoládovej poleve.
Recepty:
Základné ingrediencie: