Gaštanový Parížak


Popis

Rozplývajúci sa na jazýčku Mrkám

Zdroj: Mnou vymyslený
Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 1 1⁄3 hoursCelkový čas: 1 5⁄6 hours

Ingrediencie

6kusyvajicok
5polievkové lyžiceGaštanovej múky
1polievková lyžicakakaa
6polievkové lyžicehnedého cukru
1deciliteroleja
1kuskypriaci prášok do pečiva
750millilitrovŠľahačkovej smotany na šlahanie 33%
350gramovHorkej čokolády 60%

Inštrukcie

 

Postup:

Vyšľaháme si z bielkov tuhý sneh a postupne pridáme doň 6 PL hnedého cukru. Do vyšľahaného snehu pridáme 6 žĺtok, pomalinky primiešame 5 PL gaštanovej múky a 1 PL kakaa. Nakoniec pridáme 1,5dcl slnečnicového oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva a jemne premiešame.

 

Cesto vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej tortovej formy a pečieme v elektrickej rúre pri teplote 160st. 1hod.

 

Čokoládový krém si pripravíme 1deň dopredu

750ml  šľahačkovej  smotany 33%

350g horkej čokolády 60%

 

Šľahačku spolu s čokoládou v hrnci za stáleho miešania dáme variť, kým sa nerozpustí až do bodu varu a vypneme.

Necháme vychladnúť a odložíme min. na 12h. do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme a natrieme na korpus a dáme na 30min. do chladničky a môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení