Tvarohovo ríbezľová tortička


Popis

Tvarohová maškrta s ríbezľami a černicami :)

Zdroj: vlastný recept
Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Cesto:

3 ks vajíčka

150 g cukor kryštálový

110 g múka polohrubá

3 PL sóda (tekutina )

4 g prášok do pečiva

 10 g kakao

 

Plnka:

250 g tvaroh

1 bal. vanilkový cukor

2 PL práškový cukor

3 g plátkova želatína

2 PL voda

175 ml smotana na šľahanie

ríbezle

Na ozdobu:

nutella na potretie, černice, mleté orechy

Postup:

1. Zo surovín na cesto upečieme v nerezovej mise korpus, necháme vychladnúť.

2. Položíme naspäť do misy a vyrežeme si vnútro korpusu.

3. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Smotanu zvlášť vyšľaháme. Plátkovú želatínu dáme do malého hrnca a pridáme vodu, necháme napučať 10 minút. Potom ju zohrejeme, pridáme lyžicu tvarohovej zmesi zamiešame a pridáme do ostatnej tvarohovej zmesi. Pridáme aj šľahačku zamiešame opatrne...

4. ...nakoniec pridáme aj ríbezle zamiešame.

5. Plnkou vyplníme korpus...

6. ...vyrezaný korpus položíme na plnku. Dáme do chladničky dobre stuhnúť.

7. Keď stuhla vyklopíme z misky na tácku...

8. ...potrieme nutellou, vrch ozdobíme černicami a boky orechom.

9. Rez tortičky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení