Výborný jablkový krémeš
Čas prípravy: 1 1⁄2 hours |
200 | gramov | malo, hera |
6 | kusy | vajec |
240 | gramov | práškového cukru |
280 | gramov | polohrubej múky |
1 | čajová lyžička | prášku do pečiva |
200 | gramov | ml.orechov |
1 1⁄2 | kilogram | nastrúhaných jabľk |
1 | čajová lyžička | ml.škorica |
6 | polievkové lyžice | kryštalového cukru |
Cesto:
Maslo, cukor a žltky vymiešame.Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a pomleté orechy,premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme upiecť. Ked je cesto do polovice upečené, navrstvíme naň udusené vychladnuté jablká. Potrieme vyšlahaným tuhým snehom a dáme dopiecť.
Plnka:
Postrúhané jablká udusíme.Ochutíme vanilkovým cukrom ,mletou škoricou a dáme vychladnúť. Do chladných zamiešame 1 balíček zlatého klasu.
Sneh:
6 bielkov 5-6 PL kryštálového cukru vyšľaháme do snehu.
Recepty: