Tiramisu roláda

Popis

Recept s fotopostupom na lahodný zákusok inšpirovaný chuťou Tiramisu. Je to naša obľúbená kombinácia, ktorú zvládne aj dcéra s histaminovou intoleranciou. Úsmev

Tiramisu roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
35 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
6polievkové lyžicepolohrubej múky (moja bola bezlepková, môže aj špaldová)
8polievkové lyžicetrstinový (kryštálový) cukor
1kusvanilkový cukor
60gramovmasla
Náplň
250gramovmascarpone
250millilitrovšľahačková smotana (postačí aj 180ml)
1kusvanilkový cukor
1polievková lyžicapraskový cukor
Dokončenie
1čajová lyžičkakáva
100millilitrovvody
1polievková lyžicaamareto (ja som nedávala)

Inštrukcie

Korpus:

Maslo roztopíme  a necháme vychladnúť. Žĺtka vymiešame s polovicou cukru do svetlej peny a primiešam k hmote múku. Bielka vyšľaháme so zvyšným cukrom do tuhého snehu, môžeme na začiatku pridať 1čl octu, alebo citrónovej šťavy aby sneh lepšie držal tvar. Do žĺtkovej hmoty, pridáme časť snehu, rozmiešame zľahka ručne a postupne primiešame zľahka vyšný sneh. V roztopenému maslu vo väčšej miske primiešame časť hmoty na korpus, a potom k tomu primiešame zvyšnú hmotu.

Korpus pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 15 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Z upečeného korpusu, ešte horúceho, dáme dole papier na pečenie a spolu s týmto papierom roládu hneď zrolujeme. Ak sa vám podarí okraje korpusu viac vysušit, tak ako mne, pred zrolovaním ich orežte. Zrolovaný korpus necháme vychladnúť.

Krém:

Mascaropne spolu so šľahačkou a cukrom vyšľaháme do tuhého krému, pozor však na prešľahanie.

Plnenie:

Vychladnutý korpus rozbalíme, pokvapkáme vychladenou kávou, do ktorej môžete pridať mandľový likér ak máte radi a máte ho doma. Úsmev na korpus rozotrieme krém, zrolujeme. Roládu posypeme kakaom, alebo práškovým cukrom a dáme stuhnúť do chladničky. Inak milujem mascarpone, krém vďaka nemu drzí tvar aj bez chladenia.

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Tiramisu roláda - recept postup 1
Tiramisu roláda - recept postup 2
Tiramisu roláda - recept postup 3
Tiramisu roláda - recept postup 4
Tiramisu roláda - recept postup 5
Tiramisu roláda - recept postup 6
Tiramisu roláda - recept postup 7
Tiramisu roláda - recept postup 8
Tiramisu roláda - recept postup 9
Tiramisu roláda - recept postup 10
Tiramisu roláda - recept postup 11
Tiramisu roláda - recept postup 12

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

mmňammm Vyplazený jazykTlieskamÁnoSrdce

upečené, mňamkové Vyplazený jazyk

Mila autorka, neviem, kde sa v recepte stratilo 1 dl vody - v suhrne ingrediencii je uvedene, ale nie je napisane, kam a kedy sa pouzije. Detto vanilkovy cukor pri peceni korpusu... .. tiez som piekla bezlepkovy kolac, v polovici sa mi zlomil... :-(,,, ale krem (slahacka s mascarpone) sa asi nema miesat naraz, ale zvalst slahacka a potom rucne zamiesat mascarpone... si myslim...... neviem, ale tento recept ma podla mna chyby... Mlčím

caute, Sofi

1dcl vody sa pouzije pri priprave kavy na zaliatie korpusu, je uvedeni pri dokonceni a kave.  Slahacku a mascarpone uz dlho miesam naraz a s vysledkom som spokojna, lebo vznikne pekny tuhy krem, netreba stuzovat, akurat si treba dat pozor na preslahanie. Co sa tyka korpusu, piekla som ho uz parkrat, je tensi, treba dat pozor aby sa nevysusil. Vanilkovy cukor sa dava vsade tam kde aj cukor. 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.