Ružové rezy s tvarohovou plnkou

Pridal/a melisa

Sú výborné, sviežeÚsmev

 Ružové rezy s tvarohovou plnkou - recept
Výnos
Porcie
Zdrojinternet a moje recepty
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Piškóta
7kusyvajce
200gramovjemný kryštálový cukor
4balíkymalinový puding
1⁄2balíkprášok do pečiva
5polievkové lyžicevlažná voda
plnka
500millilitrovrastlinná šľahačka
250gramovjemný tvaroh bez hrudiek
  práškový cukor podľa chuti
  okrúhle detské piškóty (uložiť na plnku)
  jahodový sirup
  jahodový džem na potretie piškóty
200gramovbiela čokoláda
50gramovcera alebo maslo
  červená gélová farba Dr. Oetker

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli a polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, po lyžiciach zašľaháme vodu a zamiešame pudingy v prášku a polovicu prášku do pečiva. Zmiešame s vyšľahanými bielkami.

Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Otočíme papierom nahor. Vtedy sa ľahko odstráni šupka, ktorá sa vytvorila pri pečení. Necháme vychladnúť.

Plnka: vo väčšej vyššej nádobe vyšľaháme rastlinnú šľahačku, nie celkom dotuha tak ako redší puding. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti. Spojíme s vyšľahanou šľahačkou. 

Ukladáme nasledovne: piškóta, z ktorej odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení. Pokvapkáme jahodovým sirupom zriedeným vodou. Potrieme jahodovým džemom a polovicou tvarohového krému. Uložíme vedľa seba okrúhle detské piškóty, ktoré namočíme v jahodovom sirupe zriedenom vodou. Potrieme druhou časťou plnky. Dáme stuhnúť do chladničky.

Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou prifarbenou červenou gélovou farbou. Ozdobíme podľa fantázie. Po stuhnutí pokrájame horúcim zúbkovým suchým nožom.

Dobrú chuť!

 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.