Parížske rožky

Popis

Parížske rožky s čokoládovou plnkou.

Parížske rožky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Orechové cesto
2kusyvaječný bielok
150gramovkryšt.cukor
80gramovorechy vlašské
1polievková lyžicahruba muka
krém
2kusyvajecny zltok
1kusvajce
5polievkové lyžicekryšt.cukor
2polievkové lyžicekakao
200gramovmaslo
1balíkvan.cukor
čokoládová poleva
100gramovcokolada
50gramovkokosový olej

Inštrukcie

Orechové cesto: Vyslahame v miske tuhy sneh z dvoch bielok, potom pridame 150g cukru. Misku dame nad paru a slahame celkom do zhustnutia aby bol sneh teply, Primiesame pomlete orechy zmiesane z lyzicou hrubej muky. hmotu dame do cukrarenskeho vrecka a na papier na plechu striekame rozky. vlozime do predhriatej rury na 120st. a pecieme pomaly asi 25minut. 

Krém: Nad parou vyslahame zltky s jednym celym vajickom,vanielkovym cukrom, kakaom a cukrom do hustej hmoty. Nechame vychladnut, preslahame a prislahame maslo.

Tymto kremom pomocou cukrarenskeho vrecuska nastriekame na rozky vlnky.

Takto pripravene rozky dame stuhnut do chladnicky a potom namacame v redsej cokoladovej poleve.Nechame stuhnut a uskladnime do chladnicky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Mňam Tortauž aby boli Vianoce Srdcerobím ich len vtedy Chichocem sa

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.