Parížske rožky

Pridal/a Sandra Hvilová

Parížske rožky s čokoládovou plnkou.

Parížske rožky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Orechové cesto
2kusybielok
150gramovkryštálový cukor
80gramovorechy vlašské
1polievková lyžicahrubá múka
Krém:
2kusyžĺtok
1kusvajce
5polievkové lyžicekryštálový cukor
2polievkové lyžicekakao
200gramovmaslo
1balíkvanilkový cukor
čokoládová poleva
100gramovčokoláda
50gramovkokosový olej

Inštrukcie

Orechové cesto: Vyslahame v miske tuhy sneh z dvoch bielok, potom pridame 150g cukru. Misku dame nad paru a slahame celkom do zhustnutia aby bol sneh teply, Primiesame pomlete orechy zmiesane z lyzicou hrubej muky. hmotu dame do cukrarenskeho vrecka a na papier na plechu striekame rozky. vlozime do predhriatej rury na 120st. a pecieme pomaly asi 25minut. 

Krém: Nad parou vyslahame zltky s jednym celym vajickom,vanielkovym cukrom, kakaom a cukrom do hustej hmoty. Nechame vychladnut, preslahame a prislahame maslo.

Tymto kremom pomocou cukrarenskeho vrecuska nastriekame na rozky vlnky.

Takto pripravene rozky dame stuhnut do chladnicky a potom namacame v redsej cokoladovej poleve.Nechame stuhnut a uskladnime do chladnicky.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.