Parížske rezy trochu ináč

Popis

s krémom , ktorý vás nikdy nesklame

Parížske rezy trochu ináč  - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Inštrukcie

Ingrediencie na piškótové cesto
vajcia                                                            8 ks
kryštálový cukor                                            8 lyžíc
polohrubá múka                                            4 lyžice
hladká múka                                                  4 lyžice
kakao                                                             3 lyžice
slnečnicový olej                                             130 ml
prášok do pečiva                                            ½ lyžičky
 
Ingrediencie na plnku
33% šľahačka                                                 350 ml
rastlinná smotana( Creme patisserie)             750 ml
mliečna čokoláda                                            300 g
horká čokoláda                                                200 g
 
Postup na korpus
V mixéri šľaháme bielky, postupne po lyžiciach pridávame cukor a po jednom žĺtky. Vznikne hustá pena.  Pridáme po lyžiciach preosiatu  múku zmiešanú s kypriacim práškom, ručne veľmi jemne premiešame a nakoniec vylejeme olej zmiešaný s kakaom a znovu jemne premiešame. Ja miešam tak, že metličku točím v ruke jedným smerom a rovnako tým istým smerom otáčam aj misu . Vtedy zostane piškóta „nadýchaná“.  Vylejeme na plech ( v mojom prípade 35x25cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie . Pečieme v predhriatej  rúre na 180°C asi 25min. Po upečení a vychladnutí korpus prikryjeme a necháme odpočívať do druhého dňa.
 
Postup na plnku
Živočíšnu smotanu necháme zovrieť, pridáme nalámanú čokoládu , necháme rozpustiť,  premiešame, vychladíme  a odložíme do chladničky. Na druhý deň túto veľmi hustú  masu postupne po častiach ( ja som šľahala na 4 krát) pridávame do vychladenej  rastlinnej smotany ( tiež som si rozdelila na 4 časti) a dobre vyšľaháme. Tento krém pri dodržaní môjho postupu sa určite vždy podarí. A je úplne jedno či  šľaháte  o 10 alebo 20 otáčok viac . Nikdy sa nezrazí. Je pevný, nie je mastný , dobre sa znáša s ovocím a je vhodný  aj do tortičiek. Pre svoju pevnú konzistenciu ustojí aj trojposchodovú tortu. Nemusíme pridávať maslo.
 
Postup plnenia
Z korpusu stiahneme papier na pečenie , pílkovým nožom zoškriabeme hornú časť korpusu( na druhý deň to ide veľmi ľahko ), môžeme, ale nemusíme  pokvapkať rumom, natrieme hrubú vrstvu plnky, po hodinovom odpočívaní v chladničke sa  môže  poliať rozpustenou čokoládou , alebo len jednoducho zúbkovou stierkou urobiť vlnovky a podobne. Ostrý nôž si zohrejeme v teplej vode a krájame ľubovoľné tvary. Dozdobíme orieškami.
Parížske rezy trochu ináč  - recept postup 1

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskam ďakujem za recept... určite ten krém vyskúšam Úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.