Makový koláčik

Popis

Výborný makový zákusok.

Makový koláčik - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
1 1⁄2šálkanemletý mak
9kusybielko
5kusyžĺtko
1 1⁄2šálkapraskový cukor
1 1⁄2šálkapolohruba muka
1 1⁄2kuspalmarín (375gramov)
1balíkprášok do pečiva
3polievkové lyžicekokos
krém
750millilitrovmlieko
2balíkyzlatý klas
4kusyžltka
8polievkové lyžicekryštálový cukor
250gramovpalmarín
2čajové lyžičkyinstantná káva zaliata vodou
Punč
150millilitrovvoda
1 1⁄2polievková lyžicakryštálový cukor
150millilitrovrum
 trochacitronová šťava
Dokončenie
1balíkpiškóty
  čokoládová poleva

Inštrukcie

Cesto:

V miske zmiešame múku, cukor, mak, prášok do pečiva, kokos a vlažný roztopený tuk.Postupne pridáme žĺtka.Do hustej zmesi pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, opatrne lopatkou premiešame.Pripravenú hmotu rozotrieme na plech (35x40), vystlaný papierom na pečenie.Pečieme na 180 stupňov približne 15-20 minút.

Krém:

Mlieko, zlatý klas, žltky a kryštálový cukor uvaríme na hustú kašu, necháme vychladnúť.Palmarín zašľaháme do vychladnutej pudingovej kaše.Nakoniec zašľaháme instantnú kávu.(Kávu zalejeme len troškou vody, len aby sa rozpustila alebo môžeme kávu rovno uvariť v pudingu.)

Punč:

Vodu prevaríme s cukrom a necháme vychladnúť.Do vychladnutého vlejeme rum a citronovú šťavu.

Dokončenie:

Po vychladnutí dáme z korpusu dole papier a pokvapkáme punčom.nanesieme1/3 krému, naň poukladáme piškóty namáčané v punči, nakoniec zvyšný krém a zarovnáme,Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

super..upeciem..len do cesta kolko toho masla..1 1/2..kus to je kolko?dakujem..

a tu instaktnu kavu ..zaliat vodou kolko tej vody..

 

1 1/2 je ako jeden a pol palmarínu...ale dopísali sme pre istotu gramážÁno

Kávu zaliať vrelou vodou len trošku, len aby sa rozpustila alebo dať rovno kávu variť do pudingu, aj to tam dopíšemeÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.