Laskonky

Popis

Môžeme si zvoliť orechovú alebo kokosovú variantuÁno

Laskonky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
6kusybielko
330gramovkryštálový cukor
100gramovpraskový cukor
170gramovmleté orechy alebo strúhaný kokos
krém
1kuskaramelové salko
250gramovmaslo

Inštrukcie

Cesto:

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou aspoň 15 minút na hladký, hustý sneh.Necháme mierne vychladnúť.Jemne pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a postupne opatrne primiešavame do snehu.

Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý natrieme maslom.Na to položíme šablónu na laskonky, nanesieme cesto a stierkou zarovnáme.Šablónu zľahka odstránime a položíme na druhú polku plechu.

Laskonky sušíme v nahriatej rúre na 100 stupnov 40-60 minút.Laskonky sú upečené ak idú ľahko dole z papiera.

 

Krém:

Salko prišľaháme do našľahaného masla.Kto má rád menej sladké krémy, môže použiť 375 gramov masla.

 

Vychladnuté laskonky plníme pomocou cukrárskeho vrecka a špičky.Krém nanášame na spodnú časť laskonky, na to priložíme druhú laskonku.Laskonky necháme v chladničke stuhnúť.

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

do karamelového krému viem pridať buď pomleté lieskové orechy alebo pomletú kávu 

na tieto som chodievala do cukrárne ako študentka - mňam!ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.