Karamel a orechy sa vždy snúbia v mňamku

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Orechové cesto | ||
4 | kusy | bielok |
200 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | mleté orechy |
piskotove cesto | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | hrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | kus | Salko karamelové |
300 | gramov | maslo |
posekané orechy na ozdobenie |
Inštrukcie
Orechové cesto:
Vyšľaháme bielka, postupne pridávame cukor a nakoniec vmiešame orechy. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo použijeme papier na pečenie)
Piškótové cesto:
Vyšľaháme bielka, postupne pridávame žĺtka a cukor. Na záver vmiešame múku s kypriacim práškom.
Cesto vylejeme na orechové cesto a dáme naraz piecť do rúry na 170 stupňov celzia, približne 10-15 minút.
Plnka:
Karamelové Salko si pripravíme tak, že plechovku ponoríme do vody a varíme 2 hodiny. Po hodine otočíme. Vychladnuté zmiešame maslom na hladký krém.
Keď máme korpus upečený a vychladený, stiahneme z piškótového cesta vrchnú kôrku a natrieme koláč krémom. Vrch posypeme nasekanými orechmi. Po stuhnutí nakrájame!
Dobrú chuť!
Recepty:
- prečítané 44864x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (3)