Jednoduchá zimná red velvet roláda

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 50 minút |
Čas varenia / pečenia | 18 minút |
Celkový čas | 1 hod, 8 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | hladká múka |
180 | gramov | hnedý cukor jemný |
2 | čajové lyžičky | vanilkový cukor |
4 | kusy | vajcia |
80 | mililitrov | olej |
100 | mililitrov | voda |
1 | polievková lyžica | kakao |
trocha | potravinárska farba červená | |
Krém: | ||
450 | gramov | mascarpone |
250 | mililitrov | kondenzované mlieko sladené |
100 | mililitrov | smotana na šľahanie |
Poleva: | ||
100 | gramov | tmavá čokoláda |
100 | gramov | Nutella |
kokosový olej | ||
Ešte potrebujeme: | ||
maliny | ||
práškový cukor |
Inštrukcie
Do misky som dala 4 vajcia, cukor a vanilkový cukor. Šľahala som do penista. Postupne som pridala olej a vodu. Potom som začala pridávať preosiatu múku, prášok do pečiva a potravinársku farbu v prášku. Prešľahala som, aby sa všetko pekne spojilo, no keďže som nebola s farbou spokojná, lebo som chcela cesto trochu tmavšie, tak som ešte do cesta pridala 1 lyžicu kakaa. Cesto som vyliala na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C 15-18 minút.
Po upečení som ešte teplý korpus zrolovala do čistej utierky. Nechala som úplne vychladnúť.
Krém: Mascarpone som vyšľahala. Pridala som kondenzované mlieko a smotanu na šľahanie. Šľahala som až kým sa šľahačka v kréme našľahala.
Roládu som rozvinula, naplnila krémom a opäť zrolovala. Krém som naniesla aj zvonka. Roládu som poliala polevou, ktorú som pripravila z horkej čokolády a Nutelly, do ktorej som ešte pridala trochu kokosového oleja. Roládu som dala do chladničky dobre vychladnúť.
Nakoniec som roládu ozdobila zvyšným krémom, malinami a práškovým cukrom.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 1382x
- Pridať nový komentár