Hrušková roláda

Popis

Trochu nezvyčajná hrušková roláda.

Hrušková roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajcia
7polievkové lyžicepolohruba muka
7polievkové lyžicekryštálový cukor
7polievkové lyžiceolej
3polievkové lyžiceteplá voda
1balíkvanilkový cukor
 štipkasoľ
 trochakakao
Hruškový krém
500gramovmascarpone
2balíkyvanilkový cukor
1balíkhruškový puding
350millilitrovplnotučné mlieko
6polievkové lyžicekryštálový cukor
2kusyžltka
50gramovmaslo
  čerstvé alebo zavárané hrušky
100gramovcukor
Ozdoby
  75% čokoláda
  sušené a zafarbené hrušky

Inštrukcie

Korpus:

Bielky vyšľaháme zo štipkou soli  . Keď je sneh takmer hotový , postupne pridávame cukor . Sneh musí byť tuhý a držať tvar . Následne začneme po jednom pridávať žĺtky , olej a vodu . Preosiatu múku potom, postupne pridávame do snehovej zmesi . Opatrne premiešame . Z cesta si odoberieme 25 % a zafarbíme buď kakaom, alebo potravinárskou farbou podľa vlastného uváženia a premiešame. Takto pripravené zafarbené cesto, si dáme do zdobiaceho vrecka a nakreslíme s ním na papier na pečenie  ornamenty – vzory . Takto pripravené vzory vložíme do vyhriatej rúry na 170 stup. na 3 min. Keď to vyberieme z rúry  ,  zvyšné cesto  vylejeme na plech .
Korpus pečieme pri 170 Stup. 20 min.  V závislosti od rúry .  Po vytiahnutí z rúry , teplý korpus z rolujeme .
 
Hruškový krém:
Pudingový prášok si zmiešame v trochu mlieka spolu zo žĺtkami . Zmes vylejeme do ostatného mlieka s cukrom 6 pl  a uvaríme hustý puding . Po vychladnutí puding zmiešame z mascarpóne a 2 vanilkové cukre .
Hrušky si nakrájame na malé kúsky, ktoré skaramelizujeme zo 100 gr. cukru . Nakoniec do skaramelizovaných hrušiek pridáme 50 gr. masla .
 
Takto pripravený krém natrieme na roládu . Na plnku potom poukladáme skaramelizované hrušky a roládu zvinieme . Necháme stuhnúť v chladničke .
 
Rozpustenú čokoládu vylejeme na potravinársku fóliu . Po stuhnutí nalámeme na rôzne kusy a zafarbíme zlatou potravinárskou farbou .
 
Hrušky, nakrájame na tenké plátky, dáme vysušiť do rúry na 12 hodín . Po vysušení zafarbíme potravinárskymi farbami .
 
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie s pridaním aj iného ovocia .
 
 
 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

parádna...-) úplne že exkluzívna...Hambím saHambím saHambím saHambím saHambím sa

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.