Galaretkové rezy

Popis

Rezy sú vhodné na nedeľu, i na slávnostné príležitostiVeľký úsmev

Galaretkové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
15
Zdrojinternet
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

4kusyvajcia(piškóta)
200gramovpraskový cukor
200gramovpolohruba muka
1kusprášok do pečiva Dr.Oetker
100millilitrovvoda
100millilitrovrastlinný olej
1balíkgalaretka - želatína v prášku pomaranč (plnka)
1balíkgalaretka - želatína v prášku citrón
1balíkgalaretka - želatína v prášku egreš
500millilitrovplnotučné mlieko
20gramovželatina v prášku
3kusyvanilkový cukor Dr. Oetker
300gramovpraskový cukor
600millilitrovkyslá pochúťková smotana
2kusyšľahačka v prášku Dr. Oetker(na povrch)
300millilitrovstudené mlieko
200millilitrovmarhuľový lekvár (na potretie piškóty)

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej pridáme olej, vodu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť.

Plnka: galaretku (z L....a) si uvaríme deň vopred, každú príchuť zvlášť v 300 ml vody, vlejeme do misky a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň vyklopíme a pokrájame na kocky. Nasypeme do misy, pridáme kyslú smotanu, premiešame. Želatínu 20 g vsypeme do mlieka do inej nádoby a necháme napučať asi 30 minút. Potom mlieko nahrejeme tak, aby bolo vlažné, premiešame a vlejeme do misy ku galaretkám s kyslou smotanou, pridáme cukor, vanilkový cukor a premiešame. 

Piškótu vložíme na plech s vyvýšenými okrajmi, ktorý vyložíme potravinárskou fóliou, potrieme marhuľovým lekvárom a pripravenou želatínovou zmesou. Dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí ozdobíme práškovou šľahačkou, ktorú pripravíme podľa návodu s 300 ml studeného mlieka. Odložíme do chladu. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.