Tvarohová torta s jahodami

Popis

Svieža, tvarohová torta s jahodami

Tvarohová torta s jahodami  - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Inštrukcie

Korpus na tortu „špongia“

  • 2 vaječné žĺtky              33 g
  • kryštálový  cukor           20 g + štipka soli
  • mlieko                           23 g
  • vanilka                            6 g cukor,  alebo 1/2 lyžičky tekutej                         
  • olej                                20 g
  • polohrubá múka            40 g
  • 2 vaječné bielky            65 g
  • citrónovej šťavy           1/2 lyžičky
  • kryštálový cukor            25 g ( na bielky)
  •  
  • Postup
  1. kryštálový cukor,  žĺtky , mlieko, vanilku ručne , krátko metličkou premiešame
  2. pridáme olej, krátko miešame, pridáme postupne cez sito preosiatu múku a miešame  stále ručne
  3. bielky krátko šľaháme mixérom, pridáme citrónovú šťavu, postupne cukor a došľaháme dotuha
  4. zmiešame so žĺtkami , vylejeme  do  formy ( priemer 18 cm / 7 cm výška )  vystlanej papierom na pečenie  a tri  krát  ňou udrieme o stôl 

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 25 min.

Po vytiahnutí z rúry zase formu tri krát udrieme o stôl.

 

Plnka , jahodovo-tvarohová

  • jemný tvaroh                 250 g
  • Mascarpone                  125 g
  • šľahačka                        200 g
  • čerstvé jahody               200 g
  • želatína                              6 plátkov
  • práškový cukor                  6 lyžíc (alebo podľa chuti )

 

Postup

  • jahody posypeme cukrom ( 3 lyžice), mierne vidličkou popučíme , šťavu odoberieme
  • do studenej vody dáme napučať želatínu , potom ju zmiešame s jahodovou šťavou ( asi 4 lyžice ) a pri miernej teplote rozpustíme  
  • tvaroh, mascarpone, zvyšný cukor, zmiešame, pridáme jahody, vyšľahanú  šľahačku a túto zmes postupne lejeme do ešte teplej želatíny
  • jahodovú  plnku vylejeme do mastnej formy a prekryjeme špongiovým korpusom ( musí byť ponorený do plnky )
  • alebo na dno formy dáme špongiový korpus a zalejeme plnkou  ( korpus musí byť menší , aby  plnka prekryla aj  boky korpusu )
  • po stuhnutí vytiahneme z formy a polejeme zrkadlovou polevou
  •  

Zrkadlová poleva

  • želatína                               1 lyžica a  ½  dcl studenej vody
  • biela čokoláda                     1 šálka
  • cukru                                 ¾  šálky
  • voda                                  ½  šálka                    
  • kondenzované mlieko       ½  šálky
  • kukuričný sirup                    1 lyžica
  • potravinárska farba
  •  

Postup si môžete pozrieť vo videách

 

Rovnaké množstvo ingrediencií som použila aj na srdiečko

Tvarohová torta s jahodami  - recept postup 1

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Komentáre

ĎAKUJEM VierkaÁnoVyplazený jazykSrdce

Uzasne,vdaka.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.