Mrkvová torta s citrónovou polevou

Popis

Chutná a zdravá maškrta

Mrkvová torta s citrónovou polevou - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojhttps://www.facebook.com/tortyodlorny
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

150gramovhladká špaldová múka, môže byť celozrnná
130gramovtrstinového cukru
3čajové lyžičkykypriaceho prášku bez fosfátov
50gramovstrúhaného kokosu
100gramovnasekaných vlašských orechov
1kuskôra z bio citrónu
150gramovnajemno postrúhanej mrkvy
100millilitrovkokosového oleja
1čajová lyžičkatrstinovej melasy
1polievková lyžicacitrónovej šťavy
3kusyvajicka

Inštrukcie

Suché suroviny premiešať, pridať tie tekuté a dobre vymiešať alebo vyšľahať ručným šľahačom. Vyliať do tortovej formy, do ktorej sme na spodok dali papier na pečenie a vložiť do rúry vyhriatej na 150-160 stupňov. Zabudla som stopnúť dobu pečenia, ale cca 25-30 minút.. Upečenú tortu necháme trochu vychladnúť a zatiaľ si pripravíme citrónovú polevu. Šťavu z cca 1 citróna vymiešame s práškovým cukrom, ja si meliem trstinový cukor na práškový (množstvo podľa hustoty) a polejeme tortu. Polevu môžeme kľudne vynechať, no mne kombinácia mrkvovej torty s kyslastou citrónovou polevou veľmi chutí.. Až tak, že som stihla odfotiť len takmer polovicu torty :-D
Suroviny vystačia na okrúhlu tortovú formu s priemerom 24 cm.
 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.