Mrkvová torta pečená v ZILA tortovej forme

Popis

Mrkvová torta plnená mascarpone plnkou pečená v ZILA tortovej forme pre 25 porcií - kocka 

Mrkvová torta pečená v ZILA tortovej forme - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

2kusycelé vajcia
270gramovcukor kryšt.
300gramovmrkva nastrúhaná
170gramovmuka
50gramovorechov vlašs.pomletých
1štipkaprášok do pečiva
4gramovškorica mletá
40gramovoleja
40gramovvanilínového cukru
240gramovmascarpone
270gramovsmotana kyslá
400gramovmarhuľový lekvár

Inštrukcie

ZOZNAM VŠETKÝCH

INGREDIENCIÍ

pre rôzne veľkosti ZILA TORTOVÝCH FORIEM

 

Ingrediencie                                          množstvo         8-ka      12-ka    16-ka    25-ka    40-ka

 

celé vajcia                                           ks                         2            3         4          2        3

kryštálový cukor                                  g                      200         330       430       270      330

mrkva nastrúhaná                                 g                      230         380       500       300      380

múka                                                   g                      120         210       280       170      210

mleté orechy                                        g                        40          60        80        50       60

prášok do pečiva                                 štipka                    1            1       1,5          1         1

škorica mletá                                       g                           3            5          7          4         5

stolový olej                                          g                         30          50        70        40       50

vanilkový cukor                                    g                         30          50        70        40       50

mascarpone                                         g                      180         300       390       240      300

smotana kyslá 20 %-ná                        g                      120         200       260       270      200

marhuľový lekvár                                  g                      300         500       700       400      500

kúsky marhule                                      ks                         8          12        16        25       40

ozdoby z bielej čokolády                      ks                         8          12        16        25       40

mrkva z marcipánu                               ks                         8          12        16        25       40

 

 

 

 

POPIS

 

ZÁKLADNÁ HMOTA

 

Ingrediencie                                          množstvo         8-ka      12-ka    16-ka    25-ka    40-ka

 

celé vajcia                                           ks                         2            3         4          2        3

kryštálový cukor                                  g                      200         330       430       270      330

mrkva postrúhaná                                g                      230         380       500       300      380

múka                                                   g                      120         210       280       170      210

mleté orechy                                        g                         40          60        80        50       60

prášok do pečiva                                 štipka                    1            1       1,5          1         1

škorica mletá                                       g                           3            5          7          4         5

stolový olej                                          g                         30          50        70        40       50

 

 

 

Celé vajcia zohrejeme nad parou na „štipľavo“ (cca 75°C), pridáme cukor a šľaháme až kým nám nevznikne hustá pena. Strúhanú mrkvu a stolový olej zmiešame a pridáme do vaječnej peny. Ostatné zmiešané ingrediencie zľahka zapracujeme do vaječnej hmoty.

 

Zila Tortovú silikónovú formu vystriekame 100%-ným rastlinným olejom proti priľnavosti a nalejeme do nej mrkvovú hmotu. Cesto rozotrieme od stredu smerom ku kraju, aby bola forma rovnomerne vyplnená. V predhriatej rúre pečieme na 175 °C 40–45 minút.

Ešte za horúca formu obrátime, posypem cukrom a odstránime silikónovú formu.

Po vychladnutí piškótu vyberieme z tortového kruhu.

 

 

KRÉM

 

Ingrediencie                                          množstvo         8-ka      12-ka    16-ka    25-ka    40-ka

 

mascarpone                                         g                      180         300       390       240      300

smotana kyslá 20 %-ná                        g                      120         200       260       270      200

vanilkový cukor                                    g                         30          50        70        40       50

 

Mascarpone zľahka zmiešame s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom

 

 

POLEVA

 

Ingrediencie                                          množstvo         8-ka      12-ka    16-ka    25-ka    40-ka

 

marhuľový lekvár                                  g                      300         500       700       400      500

Upečený, vychladnutý korpus prerežeme na dve časti a natrieme krémom. Vložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.

Do vzniknutých priehlbín vložíme kúsky marhúľ a zalejeme marhuľovým lekvárom

ZDOBENIE

 

Ingrediencie                                          množstvo         8-ka      12-ka    16-ka    25-ka    40-ka

 

kúsky marhule                                      ks                         8          12        16        25       40

ozdoby z bielej čokolády                      ks                         8          12        16        25       40

mrkva z marcipánu                               ks                         8          12        16        25       40

 

 

Na každý tortový plátok položíme  bielu čokoládu a zdobíme malou marcipánovou mrkvou.

 

Prajem dobré pečenie a dobrú chuť!

Maja

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.