reklama

Makovo-višňová tortička

Pridal/a Kamila dňa 25. 06. 2018 - 15:06 - Recepty Kamila
Makovo-višňová tortička, Recepty na torty, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na sviežu makovo-višňovú či čerešňovú tortičku s tvarohom.

Ingrediencie
Korpus:
1 1⁄2 hrnčeky bezlepková múka
1 hrnček mletý mak
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1⁄2 hrnček trstinový cukor
1 kus vanilkový cukor
3 kusy vajce
1⁄2 hrnček olej
250 millilitrov kyslá smotana
500 gramov višne
Tvarohová náplň:
180 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov jemný tvaroh
2 čajové lyžičky med
Postup

Korpus:

Višne alebo čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rozpoltíme, nemusíme.

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Na nižších otáčkach prišľaháme olej a už len na striedačku pridávame smotanu a vymiešanú múku s makom a sodou bicarbonou.

Hmotu preložíme do okrúhlej formy (moja mala 24cm) vystlanej papierom na pečenie, boky vymastené maslom a pečieme pri teplote cca 180°C 50 - 55 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. (obdobne teplota a čas ako bábovka, možno len trošku kratšie)

Po upečení necháme vychladnúť, po chvíľke dáme dole boku formy, preložíme na mriežku, keď máme. Úsmev ...

Tvarohová náplň:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha s medom, alebo cukrom. Zľahka primiešame tvaroh a rozotrieme na vychladnutý korpus. Na začiatok na stuhnutie postačí aj hodina v chladničke.

Doplňujúce obrázky
Makovo-višňová tortička, Recepty na torty, Kamila, 1
Makovo-višňová tortička, Recepty na torty, Kamila, 2
Makovo-višňová tortička, Recepty na torty, Kamila, 3
Makovo-višňová tortička, Recepty na torty, Kamila, 4
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Priemer 3 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama