Makovo višňová tortička

Popis

Recept s fotopostupom na sviežu makovo višňovú či čerešnovú tortičku s tvarohom.

Makovo višňová tortička - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Korpus
1 1⁄2šálkacelozrná špaldová alebo obyč. polohrubá, moja bola bezlepková múka
1šálkamletý mak
1čajová lyžičkasóda bicarbona
1⁄2šálkatrstinového (klasic.kryšt.) cukru
1kusvanilkový cukor (extrakt 1 čl)
3kusyvajicka
1⁄2šálkaolej
250millilitrovkyslej smotany
500gramovvišní alebo čerešní, čerstvé alebo z kompótu
Tvarohová náplň
180millilitrovslahackovej smotany
250gramovjemny tvaroh
2čajové lyžičkymed, alebo cukor podľa chuti

Inštrukcie

Korpus:

Višne alebo čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rozpoltíme, nemusíme.

Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Na nižších otáčkach prišľaháme olej a už len na striedačku pridávame smotanu a vymiešanú múku s makom a sodou bicarbonou. Hmotu preložíme do okrúhlej formy (moja mala 24cm) vystlanej papierom na pečenie, boky vymastené maslom a pečieme pri teplote cca 180°C 50 - 55 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. (obdobne teplota a čas ako bábovka, možno len trošku kratšie)

Po upečení necháme vychladnúť, po chvíľke dáme dole boku formy, preložíme na mriežku, keď máme. Úsmev ...

Tvarohová náplň:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha s medom, alebo cukrom. Zľahka primiešame tvaroh a rozotrieme na vychladnutý korpus. Na začiatok na stuhnutie postačí aj hodina v chladničke.

Makovo višňová tortička - recept postup 1
Makovo višňová tortička - recept postup 2
Makovo višňová tortička - recept postup 3
Makovo višňová tortička - recept postup 4

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

mňam ,zajtra vyskušam-

 

 

Srdce

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.