reklama

Maková torta s pohánkou a jablkovým pudingom

Pridal/a katarina73 dňa 01. 04. 2018 - 20:45 - Recepty katarina73
Maková torta s pohánkou a jablkovým pudingom, Recepty na torty, katarina73

reklama

Plná maková chuť korpusu s podtónom pohánky osviežená jablkami.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice trstinový cukor
1 čajová lyžička vanilková esencia
4 polievkové lyžice pohánková múka
10 polievkové lyžice mletý mak
Jablkový puding:
6 kusy jablká postrúhané
1 kus Zlatý klas
350 millilitrov voda
1 čajová lyžička škorica mletá
1 polievková lyžica trstinový cukor
Šľahačkový krém:
1 kus šľahačka v prášku
250 gramov jemný tvaroh
1 čajová lyžička citrónová kôra
1 kus vanilkový cukor
Postup

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme vajcia. Už pri nízkych otáčkach alebo ručne vmiešame múku a nakoniec mak. Dno 20 cm tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a dáme piecť do rúry (elektrickej) vyhriatej na 150 °

Jablkový puding:

Jablká potrieme a dáme s cukrom a škoricou dusiť vo vlastnej šťave do mäkka. Pridáme 300 ml vody. V zbytku vody rozrobíme Zlatý klas a vlejeme do jabĺk. Miešame do zhustnutia.

Šľahačkový krém:

Podľa návodu vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a vmiešame jemný tvaroh a citrónovú kôru.

Korpus rozrežeme na 3 pláty.

Prvý plát natrieme polovicou ešte teplého jablkového pudingu.

Priložíme druhý plát a potrieme zbytkom jablkového pudingu.

Priložíme tretí plat a necháme stuhnúť v chladničke.

Po vychladení potrieme celú tortu šľahačkovo-tvarohovým krémom a odložíme na 4 -6 hodín do chladničky, aby torta odležala.

Dobrú chuť

Doplňujúce obrázky
Maková torta s pohánkou a jablkovým pudingom, Recepty na torty, katarina73, 1
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama