Maková torta s pohankou a jablkovým pudingom

Popis

Plná maková chuť korpusu s podtonom pohanky osviežená jablkami

Maková torta s pohankou a jablkovým pudingom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojVlastný recept
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

6kusyvajec
6polievkové lyžicetrstinového cukru
1čajová lyžičkaVanilková esencia
4polievkové lyžicepohanková múka
10polievkové lyžicemletý mak
6kusyjablká postrúhané
1kuszlatý klas
350millilitrovvody
1čajová lyžičkaMletá škori ca
1polievková lyžicatrstinového cukru
1kusŠľahacka v prášku
250gramovjemny tvaroh
1čajová lyžičkaCitr.
1kusvanikový cukor

Inštrukcie

KORPUS Bielka vyšľahame s cukrom na tuhy sneh,pridáme vajcia.Už pri nízkych otáčkach alebo rucne vmiešavame múku a na koniec mak. Dno 20cm tortovej formy vystelieme pečiacim papierom a dáme piecť do truby (elektrickej)vyhriatej na 150 ° JABLKOVÝ PUDING Jablka potrieme a dáme s cukrom a škoricou dusiť vo vlastnej šťavy do mäkka,pridame 300ml vody .V zbytku vody rozrobime zlatý klas a vlejeme do jablk.Miesame do zhustnutia. ŠĽAHACKOVÝ KREM Podľa navodu vyšľaháme šľahacku s vanilkovym cukrom a vmiešame jemný tvaroh a citr.kôru Korpus rozrežeme na 3 platy. Prvý plát natrieme polovicou ešte teplého jablkového pudingu,priložíme druhý plat a potrieme zbytkom jabl.pudingu a priložíme tretí plat.Necháme stuhnúť v chladnicke. Po vychladení potrieme celu tortu šľahačkovo tvarohovym kremom a odložíme na 4 -6h do chladnicky aby torta odležala. Dobrú chuť

Maková torta s pohankou a jablkovým pudingom - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.