Oškvarkové pagáče

Popis

Výborné slané koláčiky s chuťou oškvariek.

Oškvarkové pagáče - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

4decilitremlieko
1kusdroždie
1 hrsť hrubej múky
2polievkové lyžicekryštálový cukor
1kilogrampolohruba muka
1čajová lyžičkasoľ
250gramovhera
1kuspochúťková smotana
3kusyvajce
500gramovjemne pomleté oškvarky

Inštrukcie

Všetky suroviny si vyložím v kuchyni 2 hodiny dopredu, aby mali rovnakú teplotu a cesto potom dobre nakyslo.

Najprv si pripravím kvások - do vlažného mlieka pridám za hrsť hrubej múky, cukor a kvasnice. Dobre zamiešam a nechám kysnúť na teplom mieste, cca 15-20 min.

Do nádoby misky-kysky preosejem polohrubú múku, pridám soľ, zmäknutú Heru a dobre rozpracujem. Potom pridám pochúťkovú smotanu, nakysnutý kvások a rozhabarované vajcia. Miesim, miesim, miesim..., cesto má byť stredne tuhé, nelepivé a lesklé. Najlepšie cesto získame dobrým prepracovaním cesta (mixer + hnetacie metličky, domáca pekárnička-len hnetenie cesta). Vypracované cesto prikryjem a nechám na teplom mieste kysnúť cca 30-40 min. Má to byť minimálne raz tak veľa v objeme.

Oškvarky zomeliem (ja ich mám pripravené, 1/2kg zomleté, nasáčkované v mrazáku, večer si ich vyložím) viac menej na jemno.

Na podsypanej doske rozvaľkám nakysnuté cesto, do stredu rozotriem oškvarky. Cestom zakryjem zo všetkých strán oškvarky. Zakryjem čistou utierkou a nechám 10 min. kysnúť. Rozvaľkám na veľkosť dosky a zase poskladám na štvorec. Opakujem 3x v 10-15 minutových intervaloch.

Nakoniec rozvaľkám na hrúbku 1 1/2cm a vykrajujem formičkou pagáčiky. Ukladám na plech vyložený papierom na pečenie vedľa seba. Vrch pagáčikov potriem rozšľahaným žĺtkom, posypem rozdrvenou rascou a nechám ešte 15 minút podkysnúť.
Pečiem v dobre vyhriatej rúre (horkovzdušnej 150°C) cca 40 min do ružova.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Irmuška, vyzerajú nádherneÁno. Narobila si mi chute, idem škvariť slaninu. 

vyzerajú úžasne, na Silvestra ich napečiem, vďaka za recept.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.