reklama

Kokosovo-čokoládové trojuholníky

Pridal/a vavan dňa 31. 01. 2017 - 19:36 - Recepty vavan
Kokosovo-čokoládové trojuholníky, Recepty na nepečené zákusky, vavan

reklama

Nepečená dobrota v netradičnom šate.

Ingrediencie
Čokoládová zmes:
125 gramov maslo
100 gramov práškový cukor
125 gramov Indian keks
100 gramov arašidy nesolené
50 gramov čokoláda na varenie
2 polievkové lyžice holandské kakao
1 polievková lyžica rum
Kokosová zmes:
5 polievkové lyžice voda
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
120 gramov strúhaný kokos
75 gramov biela čokoláda
100 gramov maslo
Postup

Čokoládová zmes:

Arašidy posekáme nadrobno, všetky suroviny rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmes dobre premiešame kým sa všetky zložky spolu spoja.


Kokosová zmes:

Vodu a kryštálový cukor spolu uvaríme, pridáme nalámanú čokoládu ktorú tam necháme rozpustiť odstavíme z ohňa a ešte do teplého zamiešame kokos, zmes necháme vychladnúť. Maslo vymiešame na hladkú zmes a nakoniec primiešame do kokosovej vychladnutej zmesi.
Keďže u nás ešte nedostať trojuholníkovú formu tak si pomôžeme: tvrdý papierový kartón vystrihneme podľa veľkosti formy, preložíme na polovicu obalíme alobalom a vložíme do chlebíčkovej formy.

Pol čokoládovej zmesi vložíme naspodok formy dobre popritláčame ,Uhladíme a dobre pritlačíme, teraz rozotrieme kokosovú zmes a navrch uhladíme zostatok čokoládovej zmesi Prikryjeme potravinárskou fóliou, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky Po stuhnutí vyberieme z formy odstránime alobal a opatrne krájame ostrým nožom namočeným v horúcej vode na 1,5-2cm plátky.

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama