Mandľová bábovka

Popis

Hľadala som recept na bábovku, ktorá zvládne aj bezlepkovú múku, t.j. ide jej tam menej. Hambím sa Samozrejme bez experimentovania sa to nezaobišlo. S klasickou či špaldovou celozrnou bude ešte lepšia. Mandle môžete nahradiť vlašskými orechmi.

Mandľová bábovka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

3kusyvajicka
3⁄4šálkytrstinový (kryštálový) cukor
1kusvanilkový cukor
100gramovmasla
200gramovmleté mandle alebo orechy
1 1⁄2šálkapolohrubej (bezlepkovej, celozrnej) múky
1balíkprášok do pečiva
250millilitrovkyslej smotany

Inštrukcie

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame k nim vlažné roztopené maslo. Múku zmiešame s mletými mandľami a práškom do pečiva a na striedačku s kyslou smotanou,  primiešavame pri nižších otáčkach k vyšľahanej hmote. Hmotu preložíme do bábovkovej formy, ktorú sme dôkladne vymastili a vysypali múkou. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 55 -60 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. 

Mandľová bábovka - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.