Kysnuté nutellové ruže

Popis

Recept ma veľmi lákal, tak som ho vyskúšala a buchtičky-ružičky boli nádherné a veľmi chutné!Úsmev

 

Kysnuté nutellové ruže - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

Cesto
500gramovpolohruba muka
1kusvajce
150millilitrovrastlinný olej
1polievková lyžicakryštálový cukor
1⁄2čajová lyžičkasoľ
40gramovčerstvé droždie
250millilitrovmlieko
plnka
250gramovnutella
1kusvajce na potretie

Inštrukcie

Cesto: do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie a necháme vzísť kvások.

Múku preosejeme, pridáme olej, vajce, soľ, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme necháme na teplom mieste vykysnúť, asi jednu hodinu. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 10-15 cm. Každé koliesko narežeme do kríža, stred necháme plný, tam vložíme plnku, v mojom prípade nutellu. Plnku obalíme protiľahlými stranami, konce zatlačíme pod cesto, aby plnka netiekla a cesto sa tým pri pečení neotvorilo.

Plnku môžete použiť tvarohovú, orechovú, makovú, tuhší lekvár...

Ruže ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom, nakoľko zväčšia objem. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Ešte necháme asi 15 minút na plechu podkysnúť. 

Upečieme pri teplote 180°C 30 minút do zlatista. Po upečení posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Dobrú chuť!

Kysnuté nutellové ruže - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamnaozaj sú peknučkéÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.