Hrebienky makové, orechové, jablkové

Popis

Chutné aj pekné na pohľad :)

Hrebienky makové, orechové, jablkové - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

800gramovpolohruba muka
2kusydroždie
3kusyžltka
500millilitrovmlieko
2čajové lyžičkycukor
1čajová lyžičkasoľ
150millilitrovolej
1⁄2balíkprášok do pečiva
  Orechová náplň
  maková náplň
  jablková náplň

Inštrukcie

Z teplého mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások.Keď vykysne, všetky ingrediencie zmiešame na hladké cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Náplň si pripravíme tak, že sparíme mliekom mak/orechy, pridáme práškový cukor.

Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, do stredu každého štvorca dáme náplň, prehneme cez náplň, okraje pritlačíme aby sa zlepili a na oblúku, (nie tam kde je zlepený okraj), spravíme ostrým nožíkom zárezy.

Potrieme rozšľahným vajíčkom a necháme ešte asi 15 minút podkysnúť.

Pečieme na 180 stupňov dozlata.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

hneď bi som si dal tak 10 kúsky Áno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.