Fašiangové šišky

Popis

Šišky bez ktorých fašiangy nie sú fašiangy.

Fašiangové šišky  - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogrampolohruba muka
4kusyvajicka
1kusdroždie (42 g)
2polievkové lyžicekryštálový cukor
2čajové lyžičkysoľ
5decilitremlieko (môže byť 6)
1⁄2deciliterrum
  lekvár na plnenie
  olej na vyprážanie

Inštrukcie

Z trošky mlieka, kávovej lyžice cukru a droždia urobíme kvások. Do múky dáme cukor, soľ, vajíčka, rum a kvások, postupne prilievame mlieko tak, aby sme cesto mali akurát ani riedke ani husté (ja to miešam v robote). Necháme vykysnúť, vyvaľkáme asi 1 cm hrubé a vykrajujeme kolieska. Vysmážame na oleji tak, aby v ňom plávali. Do cesta olej nedávam!

Vychladnuté plníme lekvárom, ja som použila domáci jablkový, poprášime práškovým cukrom.

 

Dobrú chuť. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.