Fašiangové šišky

Pridal/a anele12

Šišky bez ktorých fašiangy nie sú fašiangy.

Fašiangové šišky  - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1kilogrampolohruba muka
4kusyvajicka
1kusdroždie (42 g)
2polievkové lyžicekryštálový cukor
2čajové lyžičkysoľ
5decilitremlieko (môže byť 6)
1⁄2deciliterrum
  lekvár na plnenie
  olej na vyprážanie

Inštrukcie

Z trošky mlieka, kávovej lyžice cukru a droždia urobíme kvások. Do múky dáme cukor, soľ, vajíčka, rum a kvások, postupne prilievame mlieko tak, aby sme cesto mali akurát ani riedke ani husté (ja to miešam v robote). Necháme vykysnúť, vyvaľkáme asi 1 cm hrubé a vykrajujeme kolieska. Vysmážame na oleji tak, aby v ňom plávali. Do cesta olej nedávam!

Vychladnuté plníme lekvárom, ja som použila domáci jablkový, poprášime práškovým cukrom.

 

Dobrú chuť. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.