Plnené snehové pečivo

Popis

Nebezpečne návykový zákusok!

Plnené snehové pečivo - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Snehová hmota
8kusybielka veľkosť L
65dekagramykryštálový cukor
Vanilkový krém
8kusyžltka
20dekagramypraskový cukor
1balíkvanilkový cukor
50dekagramymaslo
  mleté orechy na obalenie
Kakaový krém
8kusyžltka
20dekagramypraskový cukor
3polievkové lyžicetmavé kakao
50dekagramymaslo

Inštrukcie

Snehová hmota:

Bielka s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou elektrickým mixérom do zhnustnutia.Zložíme z pary a ešte došľaháme.Ozdobnou špičkou vytláčame na slabo vymastený a vysypaný pekáč alebo na papier na pečenie slimáčiky alebo tyčinky. Sušíme v rúre 60 -80 minút, pri teplote  60-80 °C, podľa rúry, najlepšie pri pootvorených dvierkach, dáme do nich varešku.

Vanilkový krém:

Žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.Po vychladnutí všľaháme do napeneného masla.

Spájame po dva slimáčiky plnkou a cez plnku obalíme v orechoch.

Kakaový krém:

Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, pred koncom pridáme kvalitné tmavé kakao alebo roztopenú čokoládu.Po vychladnutí všľaháme do vopred vymiešaného masla.

Spájame po dve tyčinky ozdobnou špičkou.

Dobrú chuť!

Autorka foto: Zuzka Jedináková

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.