Recept na fantastický orechový zákusok, pečený s dvoma druhmi korpusu aj plnkou súčasne.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Cesto: | ||
100 | gramov | hladká múka (cesto) |
100 | gramov | výberová múka (cesto) |
150 | gramov | Hera (cesto) |
100 | gramov | práškový cukor (cesto) |
100 | gramov | mleté orechy (cesto) |
1⁄2 | kus | vanilkový cukor (cesto) |
1 | kus | vajce (cesto) |
kus | ríbezľový lekvár | |
Plnka: | ||
2 | decilitre | voda (plnka) |
100 | gramov | práškový cukor (plnka) |
150 | gramov | mlet. orechov (plnka) |
3 | polievkové lyžice | kakao (plnka) |
Piškóta: | ||
4 | kusy | vajce (piškóta) |
150 | gramov | práškový cukor (piškóta) |
150 | gramov | výberová múka (piškóta) |
trocha | prášok do pečiva (piškóta) |
Inštrukcie
1. Cesto:
Všetky suroviny zamiesime na cesto, vyvaľkáme a dáme na vymastený a posypaný plech (alebo na pečiaci papier). Na surové cesto natrieme ríbezľový lekvár a naň natrieme plnku.
Plnka: Vodu, cukor, orechy, kakao varíme 5 minút. Necháme vychladnúť a dáme na lekvár.
Na plnku vylejeme piškótu: Vajcia šľaháme s práškovým cukrom a pridáme múku a na špic noža sódy bicarbóny. Všetko spolu upečieme (asi 45 minút pri teplote 160°C).
Zdobíme vlastnou fantáziou.
P.S. Pečieme pri nižšej teplote a dlhšie aby sa nám koláč dobre prepiekol.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 38157x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (6)