reklama

Špenátová roláda

Pridal/a Lyduna dňa 09. 10. 2011 - 18:45 - Recepty Lyduna
obrázok k receptu

reklama

Toto je sľúbený recept zo stretnutia cukrárok v Trnave. Dobrú chuť

Ingrediencie
400 gramov špenát
3 kusy vajce
120 gramov polohrubá múka
2 polievkové lyžice olej
2 strúčiky cesnak
1 čajová lyžička prášok do pečiva
  trocha soľ
Plnka:
150 gramov nátierkové maslo
50 gramov Eidam syr
50 gramov tavený syr
  šunka
  kápia
  jarná cibuľka
  cesnak
Postup

Špenát rozmraziť, vodu zliať. Pridáme žĺtka, ochutíme soľou, cesnakom, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.

Zľahka premiešame a dáme piecť na plech cca 40x30cm. Pečieme pri 180°C asi 12 min.

Horúce upečené cesto zrolujeme spolu s papierom do rolády a necháme vychladnúť. Maslo, tavený syr, eidam, kápiu, cibuľku a cesnak zmiešame, natrieme na vychladnutý korpus. Na to uložíme šunku alebo údeného lososa a zvinieme.

Dáme do chladničky. Plnku si každý urobte podľa svojej chuti a fantázie.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

ellena, Ne, 09. 10. 2011 - 20:23

Veľmi pekne ďakujem. Bola naozaj výborná - vyskúšame, či sa aj nám tak podarí.

jarka46, Po, 10. 10. 2011 - 15:27

Ahoj Lidka chystám sa ju robiť v nedeľu k raňajkám, túto nedelu som robila tie pizzove slimačiky, čo boli na stretku, ale fakt je ten, že keď to spraví niekto iný chutí to lepšie.pápá Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Lyduna, Po, 10. 10. 2011 - 21:20

jarka46 já ani neviem či tam boli nejaké slimáčiky Chichocem sa a tú roládu upečiem príď si zobrať, nabudúce donesiem zasa niečo nove Vyplazený jazyk a nezabudla si tam podložku žltú?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama