Luxusné jablkové rezy

Popis

jednoduché,šťavnaté,osviežujúce

Luxusné jablkové rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojvlastný
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Korpus
5kusy5 vajíčok
1šálkakrupicový cukor
2polievkové lyžicevriaca voda
2polievkové lyžiceoleja
2polievkové lyžicekakaa
1šálkahladkej múku
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
smotanový krém
500millilitrovsmotany na šľahanie
1balíkzelatinovy stuzovac za studena
1polievková lyžicacukor
jablková náplň
8kusyveľkých jablk
5balíkyškoricového cukru
1kuscitrón - šťava
2balíkyzlatý klas
300millilitrovvody

Inštrukcie

Korpus:

Žĺtka oddelíme vyšľaháme s 2/3 cukru do peny, neskôr pridáme vriacu vodu a vyšľaháme do hustej peny. Nakoniec jemne vmiešame olej. Bielka napeníme do riedkej peny a potom vsypeme cukor...ušľaháme na sneh. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a spojíme. Múku, PDP a kakao preosejeme do zmesy a jemne spojíme. Vylejeme na plech a pri 150C upečieme.

Kým sa korpus pečie ošúpeme si jablká a na strúhame na hrubé rezance...polejeme citrónovou šťavou a podlejeme asi 1-2 dcl vody...podľa toho či sú jalbká suchšie alebo šťavnatejšie...dusíme asi 10 minútpotom v 3 dcl vody rozmiešame zlatý klas a vlejeme do jabĺ a povaríme.,..nakoniec pridáme škoricový cukor. necháme chladnúť.

Na vychladnutý korpus nanesieme šľahačkovú vrstvu. Tú pripravíme takto: Šľahačku vyšľaháme...ja používam profi,ale dobrá je aj od Ramy v litrovom balení...trvanlivá Želatínový stužovač rozmiešame vo deci vody a vlejeme do šľahačky a zmiešame...natrieme na korpus a dáme do chladu stuhnúť. Na stuhnuté vylejeme vlažnú jablkovú zmes a uhladíme...uložíme do chladničky.

Poznámky

nepomýliť si Želatínový stužovač (za studena) s obyčajným stužovačom šľahačky!!!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

dakujemeeeee:-* BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamZlomené srdce

rado sa stalo:-) Zlomené srdce

gabika mala si aj sem dat foto..pre rychle vzpomenutie ake su to..diky(flower)

Tento koláčik poznám je výborný a osviežujúci:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

aj ja ho robim uz roky,len naopak,najprv davam jabka na korpus a slahacku navrch:-)postruham cokoladu,alebo posypem granko a koprus zvycajne hrncekovy od mojej maminky rychly;-) su naozaj chutne

dnes som ho spravila, je fantastický:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam vďaka

renka som rada, že sa vydaril a chutil...tento recept vyzerá,že je rovnaký ako písala sausen,ale myslím, že je tam výrazný rozdiel...aspoň mne takto tento chutí viac;-) Kvietok

Máme jablkovú sezonu-a moji chalani jablkové milujú(clap) TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.