Mrkvovo-čučoriedkový koláč

Popis

Tento výborný vláčny koláčik je vhodný ku káve alebo čaju.

Mrkvovo-čučoriedkový koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
Veľký plech
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

220millilitrovolej
4kusyvajcia
300gramovcukor
2čajové lyžičkyvanilinového extraktu/esencie
280gramovhladkej múky
2čajové lyžičkyjedlej sódy
2čajové lyžičkyškorice
1balíkprášok do pečiva
1štipkasoli
450gramovmrkvy
2šálkyčučoriedok
kráľovská glazúra

Inštrukcie

Rúru si predhrejeme na 180°C. Najprv spolu vymiešame vajcia, cukor, olej a vanilkovú esenciu. Miešame ručným mixérom kým sa cukor nerozpustí -  cca 2-3 min.

Pripravíme si suchú zmes zmiešaním múky, sódy, prášku do pečiva, soli a škorice. Potom postupne zmiešavame mokrú a suchú zmes.

Keď máme dobre vymiešané vláčne cesto, pridáme nastrúhanú mrkvu a čučoriedky. Dáme piecť do vymasteného a pomúčeného veľkého plechu alebo tortovej formy na približne 50 min.,  ale môže sa to líšiť podľa formy, rúry a pod.

Či je koláč hotový skontrolujeme kalsicky - špáradlom. Hotový koláčik môžeme poliať akoukoľvek polevou, ja som použila redšiu kráľovskú glazúru.

Poznámky

Po stvrdnutí polevy koláč krájame ostrým nožom, ktorý namáčame do teplej vody aby poleva nepopraskala.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.