Recept s fotopostupom na výborný koláčik v štýle babičkineho strúhaného, alebo cheesecake, vyberte si. Chutný bol v každom prípade. Čerešne, alebo višne môžu byť čerstvé, mrazené, alebo kompót.
Korpus: | ||
200 | gramov | bezlepková múka |
100 | gramov | mleté orechy |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
30 | gramov | kakao |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
1 | kus | vajce |
125 | gramov | maslo |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | mascarpone |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | kus | višňový kompót |
Korpus
Zmäknuté maslo vyšľaháme s vajíčkom a cukrom do peny. Sypké ingrediencie zmiešame a primiešame k maslovej pene. Dostaneme polohusté cesto, ktoré aspoň na hodinu dáme stuhnúť do chladničky. Dve tretiny cesta roztlačíme rovnomerne do vymastenej tortovej formy, (moja mala priemer 28cm), tak aby sme vytvorili po obvode vyšší okraj. Cesto popicháme vidličkou, kým vymiešame náplň môžeme dať ešte do chladničky, chladiť dáme aj zvyšné cesto.
Tvarohová náplň
Vajička s cukrom a citrónovou šťavou vyšľaháme do hustej peny. Zľahka primiešame zlatý klas, potom opatrne jemný tvaroh (ja som dala polovicu mascarpone) a uplne na záver primiešame scedené višne, čerešne, alebo čerstvé odkôstkované ovocie.
Dokončenie
Na krémovú náplň rozdrobíme zvyšné cesto. S mojou bezlepkovou múkou to bolo celkom zábavné, ako vždy. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 50 minút a potom necháme vychladnúť vo vypnutej rúre cca pol hodiny a potom ešte vonku. Vraj taký cheesecake by mal potom ešte postáť v chladničke 24 hodín, ale u nás nehrozí. Šťavu z kompótu som zahustila ďalším zlatým klasom a zalievala ňou nakrájaný koláčik.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.