♣ Čokoládový cheesecake ♣.

Popis

Koláčik plný čokolády pre "čokoholikov" Veľký úsmev.

♣ Čokoládový cheesecake ♣. - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút
Celkový čas
1 hod, 25 minút

Ingrediencie

150gramovhladkej múky (cesto)
100gramovpráškového cukru (cesto)
75gramovmasla alebo Hery /stuhnutej/ (cesto)
1kusvajca (cesto)
 štipkasoli (cesto)
350gramovčokolády na varenie aspoń 52% (plnka)
300gramovmascarpone alebo nízkotučného tvarohu (plnka)
150millilitrovkyslej smotany (plnka)
1kusčokoládového pudingu v prášku (plnka)
4kusyvajec (plnka)

Inštrukcie

Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

Zatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajcami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu. 

Cesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku.

Pečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.

♣ Čokoládový cheesecake ♣. - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.