Kakaová roláda s černicami

Popis

Recept s fotopostupom na fantastickú černicovú roládu

Kakaová roláda s černicami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
5 minút

Ingrediencie

6kusyvajec (cesto)
6polievkové lyžicekryštalového cukru (cesto)
5polievkové lyžicepolohrubej múky (použil a som tmavú bezlepkovú) (cesto)
1⁄2kusprášku do pečiva (cesto)
2polievkové lyžicekakaa (cesto)
1kustermizovaný tvaroh alebo mascarpone (smotanová náplň)
250millilitrovslahackovej smotany (smotanová náplň)
1kusželatínový stužovač (smotanová náplň)
1polievková lyžicacitrónovej šťavy (ovocná náplň)
1 1⁄2polievková lyžicazlatého klasu alebo kukuričného škrobu (ovocná náplň)
500gramovčerníc (ovocná náplň)
2polievkové lyžicecukru (ovocná náplň)
100millilitrovšľahačky (poleva)
100gramovtmavej čokolády (poleva)

Inštrukcie

Pripravíme si cesto na kakaovú piškótu, kľudne môžete podľa vlastných skúseností. Ak chcete nižší korpus stači aj s piatich vajíčok. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žltka vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom, pri bezlepkovej verzii k žlkam prišalahám aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a zľahka spojím so snehom. Pri bežnej múke pridávame k snehu žltka a sypkú zmes. Cesto rorotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút. Pozor aby sme korpus nevysušili.  Upečený korpus som stočila priamo s papierom na pečenie do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.

Do malého hrnca vložíme 3/4 černíc, pridáme dve lyžice cukru, lyžicu šťavy z citróna, varíme cca 10 minút a zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v troche vody. Za občasného miešania necháme trocha vychladnúť.

Pripravíme želatínu podľa návodu. Vyšľaháme šľahačku, primiešame tvaroh, alebo mascarpone a pridáme želatínu. Dôkladne premiešame.

Vychladnutý korpus rozbalíme, dáme dole papier na pečenie. Na cesto rozotrieme černicovú náplň, na ňu smotanovú náplň a pred stočením môžeme korpus na pol hodiny vložiť do chladničky, aby náplň trochu stuhla. Roládu opatrne stočíme a dáme chladiť. Čokoládu so smotanou, roztopíme a dôkladne premiešame nad parou. Necháme vychladiť a polejeme ňou roládu.

Poznámky

Určite bude výborná aj černicová torta pripravená rovnakým spôsobom, len nespravíte roládu, ale upečiete cesto v okrúhlej forme a rozrežete na poly. Kombinácia čokolády, černíc a šľahačky je ozaj fantastická.

Kakaová roláda s černicami - recept postup 1
Kakaová roláda s černicami - recept postup 2
Kakaová roláda s černicami - recept postup 3
Kakaová roláda s černicami - recept postup 4
Kakaová roláda s černicami - recept postup 5
Kakaová roláda s černicami - recept postup 6
Kakaová roláda s černicami - recept postup 7
Kakaová roláda s černicami - recept postup 8
Kakaová roláda s černicami - recept postup 9
Kakaová roláda s černicami - recept postup 10
Kakaová roláda s černicami - recept postup 11
Kakaová roláda s černicami - recept postup 12
Kakaová roláda s černicami - recept postup 13
Kakaová roláda s černicami - recept postup 14
Kakaová roláda s černicami - recept postup 15
Kakaová roláda s černicami - recept postup 16
Kakaová roláda s černicami - recept postup 17

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Počúvaj Kamka, už mám toho dosť, kto sa má pozerať na tie dobroty, a ešte v piatok večer po cvičení? Ja neviem, to je teda ako pomsta, ale neviem začo, veď som dobrá. Roládku by som si teda dala, vyzerá viac než výborne.

No vies pri mojej bezlepkovej diete mi maloktore kupovane sladke chuti, ta si musim upiect. Ale keby som mala opisat moje kulinarske zazitky no bolo by to tusim na dva blogy v vramci hesla, zufale zeny robia zufale ciny. Váľam sa od smiechu po podlahe

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe
...ale výsledky máš skvelé ÁnoTlieskamKvietok

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.